20 отбора по карате ще спорят за купа „Верея”

STZAGORA.NET

Сенсей Асен Асенов и наследничката му на върха на СК "Аскен" Анелия Асенова.

Общо 60 състезатели от 20 отбора ще участват в националното първенство по карате за купа „Верея”, което се провежда на 7 април в Стара Загора. Откриването е в 12.00 ч. в зала „Берое”. Организатори на първенството, което се провежда за 23-ти път, са Община Стара Загора, СК „Аскен” и Българска Карате Киокушин Федерация.

Пред журналисти досегашният председател на СК „Аскен” сенсей Асен Асенов представи своя наследник на поста – европейската шампионка по карате Анелия Асенова. Тя сподели, че вярва в бъдещите спортни успехи на оглавения от нея клуб и отбеляза, че от него са излезли шест европейски шампиони по карате и се надява в скоро време да има и седми такъв. Асен Асенов от 2 април заема длъжността главен експерт „Спортни дейности” в Община Стара Загора. Той съобщи още, че е отправено предложение към киокушин федерацията от 2013 г. турнирът за купа „Верея” да стане международен.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн