Финали за Световната купа по канадска борба в Стара Загора през юни!

STZAGORA.NET

За първи път в България Стара Загора ще бъде домакин на финали за Световната купа по канадска борба (armfight) под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров (в средата на снимката, до кмета). Досега домакини на финали по този спорт са били Москва, Лас Вегас, Манчестър, Варшава, Дубай и др.

Състезанията ще се проведат на 6 и 7 юни т.г., като състезателите ще пристигнат за официалната пресконференция в София на 4 юни, а на 5 юни ще се представят пред местната общественост в Стара Загора.

Джон Брезенк

Най-голямата звезда на този спорт, която ще пристигне в Стара Загора е професионалистът Джон Брезенк, който партнираше на Силвестър Сталоун във филма „На върха” (Over the top), многократен световен шампион и шампион на Северна Америка.

Двубоите ще се излъчват в над 50 държави, в 12 отделни предавания, милиони зрители по целия свят ще могат да ги гледат. В България мачовете ще се излъчват по ТВ7, а в САЩ по най-гледаните телевизионни канали.

В Стара Загора ще пристигнат осемте най-добри състезатели по канадска борба, тук ще бъде излъчен най-добрият състезател за 2012 г., съобщи още Хаджитодоров. Кметът Живко Тодоров акцентира на факта, че в състезанията ще могат да участват и хора с физически увреждания. Двубоите ще се проведат в Общинска спортна зала „Стара Загора”.

Наградният фонд е 15 000 долара, като победителят ще получи 50 000 долара. Организатори са Българската федерация по канадска борба и Община Стара Загора.

„Неслучайно избрахме Стара Загора – единственият град, в който имаме клуб за хора с увреждания, но нямаме редови клуб. Благодарение на тези състезания се надявам да запалим много млади хора да ни последват, за да ги държим далеч от пороците на съвременния свят”, обобщи Хаджитодоров.

«Сигурен съм, че ще има голям интерес, но входът ще бъде свободен, за да може повече хора да наблюдават схватките», допълни кметът Живко Тодоров.

Стара Загора ще покаже, че може да бъде домакин на спортно събитие от най-висок ранг, единодушни са организаторите.
*vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн