Стефан Вълдобрев “подгрява” предстоящите прожекции от София Филм фест в Стара Загора

STZAGORA.NET

Стефан Вълдобрев

На 17 април в Стара Загора стартира третото издание на София Филм Фест. Лице на феста в града тази година е актьорът Стефан Вълдобрев.

Той ще участва в пресконференция по този повод заедно със зам.-кмета на Община Стара Загора Ваня Сотирова и Светлана Дамянова, представител на София Филм Фест, на 10.04.2012 г. (вторник) от 11.00 часа, в зала 2 на Община Стара Загора. Прожекциите ще се състоят в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” от 17 до 22 април 2012.

Първият от филмите, който ще видят старозагорци, е „Миграцията на паламуда” на режисьора Людмил Тодоров на 17 април от 18.30 ч. Зрителите ще могат да гледат още нашумели български ленти като „Кецове”, „Аве” и др. (Цялата програма – тук.)

Стефан Вълдобрев е роден на 20 май 1970 г. Стара Загора. Завършва езиковата гимназия ГПЧЕ “Ромен Ролан” през 1989 г. През 1993 г. завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на и проф.Крикор Азарян и Тодор Колев. През 2007 г. завършва специализация по кинорежисура в академията FAMU в Прага, Чехия.

Участвал е в десет игрални филма, режисирал е един документален и два късометражни филма, изиграл е повече от 40 роли на театралната сцена, композирал е оригиналната музика за 65 театрални спектакъла, 10 игрални, 6 документални и един късометражен филм.
*vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн