Стара Загора се включва в инициативата “Забавното лятно четене”

STZAGORA.NET
Община Стара Загора се включва във второто издание на кампанията “Забавното лятно четене” – една инициатива на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека за насърчаване на детското четене през лятната ваканция.

От 15 юни до 15 септември на малчуганите от 1 до 7 клас се предоставя възможност да попълват онлайн читателски дневник на въпросния сайт, където са публикувани и списъци със задължителните книги и допълнителна препоръчителна литература. Инициативата е с конкурсен характер – в края на ваканцията, благодарение на дневника, ще бъдат обявени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято 2012.

Тази година кампанията ще стартира утре, 30 март, с Национална кръгла маса за детското четене, на която ще се обсъдят проблемите, които са явни и свързани с четенето на препоръчителните книжки от децата. А има много такива проблеми – старите и скучни списъци, отношението на учителите и въобще остарелия подход на образователната система към четенето от учениците. Събитието ще бъде под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. В кръглата маса участие ще вземат представители на следните организации – библиотеки от цялата страна, училища, Министерство на образованието и много други.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн