Двудневен форум за българските библиотеки ще се проведе в Стара Загора

STZAGORA.NET
Зам.-кметът Ваня Сотирова ще открие на 29 март 2012 г. в 13.30 ч. в зала 2 на Община Стара Загора кръгла маса на тема „Състояние и перспективи на опазването и достъпа до местното книжовно културно наследство”.

Целта на двудневния форум е да се поставят на широко обсъждане проблемите, свързани с опазването и достъпа до писменото наследство на Стара Загора, съхранявано в местните културни институти, както и да се генерират идеи за споделени отговорности на библиотеки, музеи и общински власти при разработване и приемане на стратегия и дългосрочна програма за културното наследство на града и региона, в които да намерят място всички страни.

В кръглата маса и дискусиите са поканени да участват представители на Министерството на културата, Комисията по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание, Българската библиотечно-информационна асоциация, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, водещи регионални библиотеки в страната, представители на местните власти и специалисти от регионалните и местни културни институти.
Съорганизатори на инициативата са Община Стара Загора и библиотека „Родина”, която отбелязва 30 г. юбилей. Тя се провежда с подкрепата на и на Българската библиотечно-информационна асоциация.
*

бутон за споделяне

1 коментар on “Двудневен форум за българските библиотеки ще се проведе в Стара Загора”

  • Надя wrote on 30 март, 2012, 8:05

    На 25 март 2012 г. най-старата библиотека в Стара Загора – библиотека “Родина”, навърши 152 години.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн