Приеха Областна стратегия за безопасност на движението

STZAGORA.NET

Областната комисия по безопасност на движението прие днес Областната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на територията на област Стара Загора /2012 – 2020/ и План за действие за периода 2012 – 2013 година.

За председател на Областната комисия по безопасност на движението бе избран областният управител Недялко Недялков, за зам. председател – зам. кметът на община Стара Загора Йордан Николов, за секретар – началник сектор „Пътна полиция” Пламен Момчев.

Стратегията и плана за безопасност на движението е изработена по предложения и препоръки, направени от общините в областта и е следствие на приетата с Решение на Министерски съвет № 946/22.12.2011 г. Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата в Република България за периода 2011 – 2020 г.

На днешното заседание представители на 11-те общини докладваха за вложените средства за 2011 г. и предвидените такива за 2012 г. за изпълнение на мерки за безопасно движение по пътищата в т.ч. и видеонаблюдение.

Доклад на г-н Пламен Момчев – началник сектор “ПП-КАТ” – Стара Загора очерта рисковите участъци с концентрация на ПТП на територията на всяка община в област Стара Загора. Според него най-проблематичните участъци с голяма концентрация на ПТП в областта са: път ІІ – 66 – разклона за с. Оряховица, АМ „Тракия” до Чирпан, път І -5 проходът Шипка от 171 до 174 км., път І – 6 – разклона за с. Копринка и „Прохода на Републиката”, по който има 4 тежки пътни участъци.

В област Стара Загора към момента има изградени 11 стационарни камери за видеонаблюдение на движението.

Сред задачите на Областната комисия по безопасност на движението са: осигуряване на повече пунктове за контрол режима на скоростта с мобилни системи за видеоконтрол; контрол над велосипедисти, мотоциклетисти, ППС с животинска тяга; обезопасяване на районите около училищата; организиране и провеждане на засилен общински и полицейски контрол и др.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн