VІ-то ОУ „Свети Никола” в Стара Загора посреща гости от осем държави

STZAGORA.NET

Учениците от старозагорското VІ-то ОУ „Свети Никола” посрещнаха днес с танци и песни на осем езика и от осем държави представители на Румъния, Полша, Франция, Турция, Португалия, Испания, Италия, Финландия и Шотландия – участници в среща по европейска програма Коменски. Стара Загора е домакин на срещата под наслов „Децата забравят традиционните улични игри” от 26 до 29 март.

По време на четиридневната програма, подготвена от домакините от VI-то ОУ, гостите ще бъдат запознати по най-увлекателен начин с традиционните български детски игри. Те ще наблюдават утре специално подготвена презентация и ще играят на тях, заедно с българските си партньори, ще участват и в 9 различни спортно-състезателни игри. След презентацията утре, гостите ще влизат в часовете на различни класове в училището, които са подготвили специални акценти за различните държави. На следващия ден всички заедно ще проведат уъркшоп, по време на който с различни материали ще майсторят различни предмети.

Участниците от чужбина ще се запознаят по време на визитата с културните и исторически забележителности на старозагорски регион и страната. В последния ден – четвъртък домакините ще се разделят с тях с голям концерт на талантите от училището и ансамбъл „Загорче”.

В Зала 2 на Община Стара Загора днес от името на кмета Живко Тодоров чуждестранните гости приветства Пенка Чавдарова – началник отдел “Образование, младежки дейности и спорт”. Тя им пожела ползотворна работа и да бъдат много креативни в действията си.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн