Емил Христов – в УС на Асоциацията на председателите на общински съвети

Емил Христов

STZAGORA.NET
Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов е избран за член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България. Това стана по време на провелото се в Пловдив общо събрание на организацията в края на миналата седмица.

За председател на асоциацията е избран шефът на Общинския съвет в Созопол Красимира Германова, а за нейни заместници – председателите на местните парламенти в Сливен и Момчилград Соня Келеведжиева и Сунай Халил.

По време на форума представители на 264 общини в страната избират 25-членен Управителен съвет, в който по мнението на Емил Христов преобладават основно представители на средни и малки общини.

Според него благодарение на усилията на асоциацията председателите на ОбС вече официално са делегати на НСОРБ, заедно с кметовете на общини. Освен това е извоювано общините да сключват с шефовете на местните парламенти нормални трудови договори и да им се зачита трудов стаж. Ползотворни са и осъществените контакти с подобни асоциации в Европа, разменят се посещения на делегации.

Основна задача на новия Управителен съвет е повишаване ролята на Общинските съвети в местното самоуправление и увеличаване на тежестта им като орган, за което предстои да бъдат разработени съответните документи.

Според Емил Христов Стара Загора е община, в която кметът на града и председателят на ОбС работят в синхрон, което може да бъде добър пример за взаимоотношения за редица общини в страната.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн