Меглена Кунева: “България за гражданите” няма да бъде просто поредната партия

STZAGORA.NET

Оглавяваният от Меглена Кунева политически проект “България за гражданите” не гони срокове, затова към момента не може да се каже кога ще прерасне в партия, се разбра от срещата й днес със старозагорци.

“Срещаме се с много хора. Това предполага те да поискат да се създаде нов политически субект. Той е нужен. За мен бе много важно да докажа на президентските избори, че в България хората могат да правят избор не защото са партийно призовани, а по собствено убеждение. Ние знаем какво искаме и можем да го направим. Няма да сме просто поредната партия”.

Това каза в Стара Загора след проведената в конферентната зала на хотел “Верея” среща със симпатизантите си от региона бившата българска еврокомисарка. Тя бе категорична, че какъвто и политически проект да прави, той ще бъде проевропейски, ориентиран към западното развитие за демокрация, който България е следвала след Освобождението и след 1990 г.

“С кандидатурата си на президентските избори Меглена Кунева принуди двете големи партии ГЕРБ и БСП да извадят едни прилични кандидати”, напомни участвалият заедно с нея в срещата Даниел Вълчев.

В залата имаше много хора от структурите на НДСВ, в това число Данчо Данев и Мария Нейкова, както и наблюдатели от други партии. “Имаше всякакви хора. Това не е нещо ненормално за общество с такива динамични процеси”, коментира Даниел Вълчев. Според него появата на “България на гражданите” не е зарадвала досегашния политически спектър у нас.

“ГЕРБ не са щастливи, защото дълго време вярваха, че ще се явят догодина на изборите или по-рано, ако ги предизвикат, без да имат никаква алтернатива извън БСП и ДПС. И сега в наше лице виждат голяма заплаха. Не са доволни и в БСП, защото те също наивно считаха, че ГЕРБ като се свива, протестиращите ще се върнат отново при тях. Не е доволна и “Синята коалиция” по заради това, че през последните години тя много се сви, както и колегите от НДСВ”, заяви Даниел Вълчев.

5-членното ядро на “България за гражданите” в Стара Загора се води от Калоян Дамянов – председател на Националната асоциация на ресурсните учители. В него са още Дима Динкова – изпълнителен директор на “Алианс Франсез”, Даниел Андреев – банков служител, доц.Жана Атанасова – преподавател по педагогика в Тракийския и Пловдивския университет, и Уляна Кьосева от одела за връзки с обществеността на общинската администрация в Стара Загора.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн