И Oбщина Казанлък ще излиза от РАО “Тракия”

STZAGORA.NET
Излизането на Oбщина Казанлък от РАО “Тракия”, предложено в докладна на кмета Галина Стоянова, ще бъде обсъдено на предстоящата на 13 март т.г. редовна сесия на Общинския съвет. В мотивите до старейшините се сочи, че Oбщина Казанлък е член и съучредител на Националното сдружение на общините в Република България, което има същите цели, дори в много по-широк обхват от РАО “Тракия”. Припомняме, че през февруари т.г. същото предложeние беше внесено и в ОбС – Стара Загора, и прието с гласовете на болшинството от старейшините.

В дневния ред на предстоящата общинска сесия в Казанлък е включен изборът на нов управител на общинското дружество “Казанлъшка Искра”, което издава вестник “Искра”. Единствена за участие в конкурса документи е подала филоложката Кристалина Вълчева.

Другите въпроси, по които ще дискутират съветниците, са свързани с участие на Общината в няколко проекта, продажби на имоти, попълване състава на комисии за търгове на имоти общинска собственост, за отпускане на социални помощи и др.

Деляна БОБЕВА
-vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн