Община Стара Загора с проект за регионален туризъм

STZAGORA.NET

Община Стара Загора ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от 500 000 лева по проект „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Проектното предложение е по Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма” на ОП „Регионално развитие”. Партньори на Стара Загора са Общините Нова Загора и Раднево.

По този повод днес се проведе публично обществено обсъждане с участието на представители на партньорските общини Раднево и Нова Загора, неправителствени организации, Тракийския университет, музейни работници, хотелиери от региона, медии и граждани.

Консултантът по проекта Андрей Горанов (на снимката) представи маркетинговите проучвания, направени във връзка с проекта, както и допустимите по проекта дейности. Срокът за подаване на документи е 15 март, а до 3 месеца ще бъдат обявени одобрените проекти.

Целта на проекта е превръщането на множеството исторически, културни и природни забележителности в района, в привлекателни и предпочитани дестинации за наши и чужди туристи, предлагане на по-качествени туристически продукти и услуги, увеличаване на легловата база и подобряване на имиджа на региона като туристическа дестинация, съобщи ресорният зам.-кмет Ваня Сотирова.

Ще бъдат разработени регионални туристически продукти, основаващи се на сходство в културно-историческото наследство и природните ресурси, изработване и разпространение на рекламни материали за района, провеждане на рекламни кампании, участие в туристически борси и изложения. В последвалата дискусия участниците в срещата изразиха мнения и дадоха предложения, които да подобрят очакваните резултати от проекта и да допринесат за това общините- партньори по проекта да добият заслужена популярност като туристическа дестинация.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн