Баскетболният “Берое” спечели мъжката “А” група безапелационно

www.beroebasket.com/STZAGORA.NET

Баскетболистите на “Берое” спечелиха 15-тата си поредна победа при визитата си на “Академик” в Пловдив със 76:63 точки, като с нея станаха шампиони в мъжката “А” група 3 кръга преди края. Така след като два поредни сезона старозагорци завършваха на второ място в крайното класиране, те успяха да изкачат най-високото стъпало, а при това отборът има реален шанс да завърши първенството без загуба.

Срещата в Пловдив се очакваше с голям интерес поради заявените амбиции на домакините да прекъснат победната серия на заралии. За съжалние на голяма част от публиката в залата така желаният двубой не се състоя и беройци спечелиха поредната си безапелационна победа.

Момчетата на Георги Младенов поведоха в самото начало с 8 безответни точки и това като че ли стъписа баскетболистите на “Академик”. В хода на целия мач старозагорци успяха тотално да обезличат лидерите на пловдивчани – братята Хорозови, а освен това бяха пълни господари в борбата в подкошията. Така логично преднината им методично растеше, за да достигне 20 точки в 24-тата минута на срещата. Като цяло зелено-белите контролираха събитията на терена от първата до последната секунда и единственият въпрос беше с каква разлика ще затворят мача.

След убедителната победа изп.директор на “Берое” Васил Кифев сподели:
“Напълно съм удовлетворен от работата, която свършихме дотук. Спечелихме най-силното първенство в “А” група по най-достойния начин. Убеден съм, че зарадвахме много хора в Стара Загора. Още по-радостен съм, че го направихме с такава доминираща победа срещу един от основните ни съперници, и то като гости. Остават 3 мача и силно се надявам, че ще ги изиграем по шампионски и ще завършим сезона без загуба.

Задължително трябва да спечелим турнира за купата на Българската федерация по баскетбол, който ще се проведе през април. Успехът ни обаче няма да струва нищо, ако в тази ситуация не надградим постигнатото. Създадохме прекрасна основа за развитие на клуба и баскетбола в нашия град. Смятам и си мисля, че убедихме общественоста в едно – мястото на баскетболния “Берое” от следващия шампионат е в НБЛ. Хората, които работиха няколко години за тази кауза, напълно го заслужават. Крайно време е Стара Загора отново да се появи на баскетболната карта на България.“
* gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн