Още три еднокофови багера закупиха “Мини Марица-изток”

STZAGORA.NET

Още три еднокофови багери закупиха „Мини Марица-изток” ЕАД от деветата серия на южнокорейския производител HYUNDAI – по заявки за 2011 г. в изпълнение на Инвестиционната програма в раздела й за подмяна на технологичната механизация. Такъв тип техника не е закупувана през последните пет години в дружеството. Моделът е оборудван с най-модерната електронна система за оперативен контрол и диагностика. Новите верижни машини стават девет, с доставката на първите шест през октомври миналата година. След представянето на модела, по време на есенното издание на Международния панаир в Пловдив, първите багери, внесени в България, са в „Мини Марица-изток”.

Предотвратяването на рискови ситуации през есенно-зимния период е важно за нормалното протичане на технологичния процес в мините и за ефективността на работата им. Изводите от кризисната ситуация при наводненията в началото на февруари тази година и новата техника повишават готовността за решаване на кризи.

Еднокофовите багери ще се използват за поддръжка на хидротехническите съоръжения от системата за отвеждане водите на река Овчарица извън целика и ще заменят морално и физически остарялата технологична механизация в участъците „Водоотлив” на трите рудника. Оборудвани са допълнително с тесни кофи за канавки и с предпазни решетки за предните стъкла. Багерите разполагат с възможности за работа и в разкривните участъци.

-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн