1 март е празник на мартеницата в старозагорския Зоопарк

STZAGORA.NET

Входът на Зоопарка с емблематичната скулпурна група на мечетата. Снимка babcheto.snimka.bg*

Община Стара Загора организира по традиция на 1 март общоградски празник в старозагорския Зоопарк под надслов „Ден на мартеницата. Ден на Зоопарка”, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На този ден зоологическата градина ще бъде украсена празнично още от входа с червени и бели балони, както и популярната статуя на мечката с мечето.

На поляната пред мечешката клетка баба Марта ще посрещне гостите на зоокъта в 11.00 часа и ще ги закичи с червено-белите символи, изработени от клиентите на Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян” в Стара Загора. Тържеството ще оглася с изпълненията си Общинския духов оркестър, който ще посреща посетителите още до входа.

В програмата на празника участват още Вокална студия „Усмивки”, Представителен детски хор за народно пеене „Жарава” и модерен балет „Елеганс” – НЧ „Родина”. Специалното участие тази година е на артистите от Държавна опера – Стара Загора, които ще представят откъс от детския мюзикъл „Веселите музиканти”.

Специално внимание в Деня на зоопарка ще получат и животните. Директорът на зоопарка д-р Радослав Михайлов ще върже лично мартеница на най-малкия обитател. Баба Марта и децата ще закичат пък клетките на мечката, тигъра, лъва и други животни.

На празника са поканени представители на ръководството на Община Стара Загора и деца от детските градини.
______

* Снимка http://babcheto.snimka.bg/
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн