12 жени и деца търсят помощ в Кризисния център

STZAGORA.NET
В момента в Кризисния център в Стара Загора са настанени 12 жени и деца. Част от тях са претърпели насилие от биологичните си родители. Според работещите там е неправилно да се мисли, че приютените са само от ромски семейства. Помощ в старозагорския Център търсят пострадали от различни краища на страната.

Често се случва насилниците лесно да откриват жертвата и затова всеки сам избира къде да търси подкрепа. Има и случай с жена, която шест пъти е била настанявана в Стара Загора и е откривана, затова е заминала в Северна България да търси решение на проблема си.

По идея на клуб “Феникс”, в който участват жени, справили се с домашното насилие, през март организират поредица от благотворителни инициативи. Те ще бъдат открити на 7 март от 18.30 часа в галерия “Осем”.

Ще бъдат предлагани изделия, картини, сувенири, бижута, изработени от жени, които имат проблеми. Част от събраните средства ще се инвестират в изграждането на терапевтично звено за директна работа в старозагорския Кризисен център.

Добрина СЛАВОВА
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн