Нови технологии: Едноколесен електрически скутер решава проблема с градския транспорт

STZAGORA.NET
RYNO Motors, компания с щаб-квартира в Портланд, щата Орегон, неотдавна представи електрическо превозно средство, което има само едно колело.

Наречено RYNO, странното изобретение не е предназначено да замени мотоциклета, макар че има подобен вид. Балансирано от жироскопи, то може да вдига 40 км/ч и изминава с едно зареждане на батериите до 48 км. Благодарение на малките си размери едноколесният скутер може да маневрира дори сред пешеходците, съобщава “infuture.ru”.

Сега с нетърпение се чака пускането на RYNO на пазара, за да стане алтернатива на познатите скутери. Той има литиево-желязо-сулфатен акумулатор, който се зарежда само за час и половина. RYNO освен това е и достатъчно лек – 57 кг. Радиусът му на завой е от 0 до 0,9 метра.

Ако водачът се опита да превиши скоростта или позволения наклон, системата за автобалансировка първо ще го предупреди, а след това ще поеме и управлението на едноколесния скутер за кратко.

Първоначално компанията готви ограничена серия от 50 еддноколесни електроскутера RYNO. Първоначалната цена на тази серия ще е по 25 000 долара. Серийният модел, който се очаква да се появи в началото на 2013 г., ще е вече на далеч по-ниска цена – около 3500 долара.

RYNO в движение може да се види тук (кликнете).
-

spodelime

1 коментар on “Нови технологии: Едноколесен електрически скутер решава проблема с градския транспорт”

  • lol wrote on 9 септември, 2012, 17:31

    Какво се случи с планирания завод за производство на електромобили в Стара Загора????


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн