ССИК „Различният поглед“ инициира среща за създаване на Консултативен младежки съвет в Стара Загора

STZAGORA.NET
Днес в базата на Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” – Креативен форум „Бръшляновата къща“, ул. “Захари Княжески” 79 – се проведе първата неформална среща за създаване на Консултативен младежки съвет в Стара Загора – структура, обединяваща и координираща работата на младежките неправителствени организации и институциите в града, с цел повишаване на ангажираността на младежката общност като цяло.

На срещата, инициирана от Сдружението, присъстваха 17 представители на общинските институции, в лицето на Росица Стоянова – Главен експерт „Младежки дейности“ и Искра Иванова от Общинско звено Младежки дом, както и представители на различни НПО-та, работещи с младежи: ССИК “Различният поглед”, БМЧК, Клуб „Зараза“ към СНЦ „Самаряни“, Младежки общински Съвет (МОС), Ротари клуб, Европа Директно и РМС “Инициатива”.

Бяха представени добри практики във функционирането на подобна структура във Варна, както и историята по темата в Стара Загора. Обсъдени бяха възможностите за прилагане на модела на местно ниво, както и план-график на стъпките преди следващата среща на 7 март от 19:00 в Младежкия дом, на която ще се обсъждат конкретни предложения за сформиране на структурата.

Беше прието да се излъчат по двама представители от присъстващите организации, отговорни по дейностите на КМС, като в периода до следващата среща инициативата се популяризира широко, с цел да се привлекат и други организации, работещи в младежкия сектор.
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн