Физическо лице декларира над 1 милион лева доход за 2011 г.

STZAGORA.NET
Малко над милион лева приходи за 2011 г. е декларирало физическо лице от Стара Загора. Същото вече е платило над 100 хиляди лева данък общ доход и се е възползвало от 5-те процента отстъпка. Други две физически лица от Областта са декларирали доходи от 300 000 лева всеки и също са ползвали процентното намаление.

До момента в Офиса на НАП в Стара Загора са подадени над 2120 декларации за доходите на физически лица, а други 133 са изпратени по Интернет.

От институцията напомнят на физическите лица, в това число земеделските производители и тютюнопроизводителите, че могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, ако подадат своите декларации по Интернет, подписани с електронен подпис, и платят данъка до края на кампанията – 2 май 2012 г.

При плащане по банков път се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. Задължително условие за коректно плащане е вписване на верни лични данни, период, за който се отнася плащането и входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да се попълни и кода за вид плащане (111213 – „Данък върху доходите на физически лица – свободни професии, граждански договори, наеми и др.” за декларациите за облагане на доходите на физически лица) в специално определеното за това поле.

Когато е необходимо, се попълва и Справка за окончателния размер на осигурителни доход за 2011 г.

Всеки клиент може да се консултира как да попълни данъчната си декларация на цената на градски разговор, избирайки информационния телефон на НАП: 0700 18 700, да потърси и подготви необходимите формуляри на документи от страницата на НАП в Интернет на www.nap.bg, или да посети на място Офисите на приходната агенция.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн