Има ли бъдеще Тубдиспансерът в Стара Загора?

STZAGORA.NET
“Не съм поканен за разговор от Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет. Имал съм само неформални разговори с някои колеги, но това не решава въпроса. Процесът с финансирането остава висящ и дълговете се трупат.”

Това заяви пред медията ни директорът на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора д-р Любомир Любенов. Поводът е утрешната сесия на Общинския съвет, на която ще се обсъжда бюджетът на общината, в това число и на здравните заведения, чиято собственост е Община Стара Загора. Към тях спада и въпросната Специализирана болница, позната повече на гражданите като Тубдиспансер.

Проблемът за тежкото й финансово състояние бе поставен още на първото заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и екология към Общинския съвет. Нейният председател д-р Даниела Памукова за пореден път ни поясни, че очаква писмено от д-р Любенов да представи т.нар. “оздравителен план”. И тогава, след консултации с финансисти и юристи, да се предприемат решителни мерки за “оздравяване” на болницата.

Управителят д-р Любенов увери представител на редакцията, че писмено е изложил своите виждания, но резултат досега няма. Няма и такава точка в дневния ред на сесията днес. Според д-р Памукова въпросът можело да се постави и на по-късен етап, и тогава да се иска актуализация на финансовата рамка. Тя настоява и за “двустранна активност” на страните. А през това време дефицитът на болницата вече е станал 207 хиляди лева, работните заплати са намалени, двама от работещите са напуснали. Какво още трябва да се случи, за да извърви всяка от страните своя път и да се срещнат, за да решат проблема? И защо това не е станало преди приемането на бюджет ’2012?

Добрина СЛАВОВА
-gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн