Дариха телевизор за бедстващите от село Бисер

STZAGORA.NET

До момента около 130 души се включиха в кампанията, обявена от Община Стара Загора за набиране на помощи за бедстващите от с. Бисер. Те са жители не само на Стара Загора, но и на близките населени места. В третия ден на се отзоваха сравнително малко граждани, вероятно заради лошото време, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Затова пък освен топлите завивки, спални чували, якета и шуби, днес в пункта пристигна и телевизор „Шарп”, изпратен от Българския спортен тотализатор.

Наред с топлите дрехи, възглавници и постелки, граждани изпращат и голям денк с родопски одеяла, адресиран за баба Пенка от с. Бисер. Други граждани търсят съдействие от общината, за да транспортират до пункта 2 спални с пружини, нафтова печка, три врати и акумулираща печка.

Постъпилите дарения се описват и предават в Дирекция „Социално подпомагане” в Стара Загора, където също има отворен пункт за набиране на помощи. Оттам те ще бъдат извозени до Община Харманли и разпределени между нуждаещите се хора.

В бедстващите райони хората имат нужда от гумени ботуши, зимни обувки, дебели чорапи, топли дрехи, одеяла, постелъчно бельо. В пункта в община Стара Загора не се приемат хранителни продукти и пари.

Пунктът е отворен всеки делничен ден от 8.30 до 17.30 ч. , до 12.00 ч. в петък, 17 февруари.

Припомняме, че има открита сметка към БЧК за дарения на средства. Тя е:

Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн