Млад ром удари в главата кмета на Мъглиж Господин Господинов с камък, стиснат в юмрук

STZAGORA.NET

Господин Господинов

В събота, 11 февруари, в Районно управление «Полиция» – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 16-годишния Й.Х. от с. Дъбово за това, че на същата дата около 14.10 часа в общинския център Мъглиж, в района източно от селскостопанска гимназия “Гео Милев”, след възникнал спор между кмета на града и брата му от една страна и група роми от друга страна, е взел камък от земята и държейки го в ръка, нанесъл удар на кмета на Мъглиж Господин Господинов, след което побягнал.

Й.Х. е установен и задържан за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» – Казанлък. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Работата по случая продължава, съобщи говорителката на ОД МВР Цв. Рандева.

От кмета Господин Господинов научихме, че е ударен отстрани на главата, между ухото и скулата. Младият ром му е нанесъл удара изневиделица, бидейки зад него. За късмет момчето е ударило не със самия камък, а с юмрук, в който го е стискал. “Излезе ми цицина, но няма кръв”, сподели кметът за stzagora.net.

Инцидентът е възникнал след инициирана от кмета проверка на две леки коли с русенска регистрация, които са минали по улиците на Мъглиж с въртене на гуми и форсиране на двигатели. Те бързо са били прибрани в гаражи, но след идването на полицията все пак са били проверени. Оказало се, че водачите са стари познайници на органите на реда, като единият е извършител на автокражби.

В Мъглиж живеят около 2000 роми. 80% от къщите им са незаконни. “Обявил съм и искам да се знае от всички, че в Мъглиж ще изисквам пълен ред и зачитане на законите!”, използва случая да напомни още веднъж кметът.
-vvv

бутон за споделяне

2 коментари on “Млад ром удари в главата кмета на Мъглиж Господин Господинов с камък, стиснат в юмрук”

  • Дес wrote on 12 февруари, 2012, 16:37

    тоз’ народ тотално издивя//

  • Анонимен wrote on 23 юли, 2012, 13:51

    Трябва твърда ръка, за да може тази община да се съвземе. Ако кметът направи и най-малкия компромис по отношение на сигурността, то всички останали действия са обречени!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн