293 военнослужещи и 105 единици армейска техника оказват помощ в бедстващите райони през последната седмица

STZAGORA.NET

Общо 25 модулни формирования в състав от 293 военнослужещи и 105 единици техника от Българската армия, в периода от 2 до 9 февруари са оказали помощ на населението за овладяване и преодоляване на последствията от бедствията, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

Военнослужещи от военни формирования 24 150 и 54 140 от Стара Загора доставиха вчера, 9 февруари, вода за жителите на селата Горно Ботево, Пшеничево и Сърнево.

Модулни група от военно формирование 52 740 – Хасково доставиха храна и медикаменти за нуждаещите се от Свиленград и участваха в извличането на блокирана в снега техника в село Черепово, община Харманли.

Военнослужещи от военно формирование 34 420 – Костинброд участваха в разчистване на пътната инфраструктура в района на град Своге.

Модулна група от военно формирование 48 430 – Стара Загора продължава участието в операция по евакуиране на населението в Свиленград.

-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн