Действията за подпомагане на населението в хасковското с. Бисер продължават през нощта

Агенция “Фокус”/STZAGORA.NET
Няма допълнително повишаване на нивото на водата в свиленградския кв. Гебран, съобщиха от Агенция “Фокус” след подадена към нея информация от Пресцентъра на МВР. Най-тежка е обстановката на територията на област Хасково. В областите Видин, Враца, Русе и София област (магистрала Хемус) превалява слаб сняг.

Продължават спасителните действия в района на с. Бисер, община Харманли.

Нивото на водата в квартал Гебран на гр.Свиленград към момента е около 150 см. Предприети са мерки за въвеждане на допълнителна високопроходима техника в града и извеждане хора от застрашените участъци.

Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир “Студен кладенец”. По данни от МОСВ, предоставена в 21 часа преливат язовирите:

1. яз. Студен кладенец – 247,79 куб.м/сек.;
2. яз. Ивайловград – 199,40 куб.м/сек.;
3. яз. Боровица – 0,060 куб.м/сек.;
4. яз. Камчия – 13 куб.м/сек.;
5. яз. Ясна поляна – 1,3 куб.м/сек.;
6. яз. Йовковци – 8,670 м3/сек (преливна височина – 12-13 см).

Започнало е освобождаване на обеми чрез отваряне на основен изпускател в язовирите Тракиец, Ахелой, Г. Трайков и Йовковци. В област Кърджали седем микроязовира са потенциално опасни, в момента преливат нормално през преливниците.

Нивото на река Тунджа в района на Ямбол се е повишило с 10 см. Река Поповска е излязла от коритото си в близост до с. Маломирово община Елхово област Ямбол, като е заляла ниви извън територията на селото.

Продължава да е спряно пропускането на всички автомобили през ГКПП-Капитан Андреево, поради заливане на пътен участък от р. Марица. Трафикът е насочен към ГКПП Лесово.

Поради оттичане на водата е възстановено движението по пътя Хасково-Харманли-Любимец и в гр.Харманли.

Във връзка с невъзможността за пропускане на тежкотоварни автомобили през ГКПП “Капитан Петко войвода” по направлението Димитровград – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Ямбол – Елхово – Лесово е създадена временна организация на движението с 4 КПП, както следва:

- 1 пост – Гурково, отклоняват се ТИР-овете на изток към Сливен;
- 2 пост Пътен възел на края на АМ “Тракия” – отклоняват се към гр.Нова Загора;
- 3 пост- гр.Раднево – отклоняват се ТИР към гр.Нова Загора;
- 4 пост- гр.Гълъбово- отклоняват се ППС към гр.Раднево – гр.Нова Загора.

Във връзка с усложнена пътна обстановка товарните автомобили на изход за Македония се отбиват на паркинг в района на околовръстен път – гр. Кюстендил /при бензиностанция “Тедисим”/.

София област – община Костинброд – между селата Безден и Богьовци пътят е затворен поради силно снегонавяване

На главния път за Калотина от разклона за с.Петърч до селото – участъкът е затворен поради снегонавяване.
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн