Появи се представител на Любо Къдравия

STZAGORA.NET

Направен e опис на всички забележки по ремонтната дейност в сградата на Административен съд – Стара Загора

Фирмата “Алфа тех” АД, която спечели търга, обявен от Министерството на правосъдието за ремонт на сградата на Административен съд – Стара Загора, е изпратила техник от София, който да се заеме с довършителните дейности по ремонта. Той от своя страна е извикал само подизпълнител по вътрешната дограма, съобщи Румяна Присадашка, управител на “Съдебни сгради”. Направен е опис на всички забележки по ремонтната дейност, основно свързани с некачествена шпакловка на стените.

Не са извършени и 72-часовите проби на климатичната инсталация, ел.инсталацията и газопровода, тъй като все още не е получен отговор от Министерството на правосъдието, въпреки че документите там са изпратени още на 12 декември м.г.

Парите за обзавеждане на съдебните зали, които са малко над 150 000 лв., все още не са гласувани от Висшия съдебен съвет, каза още Присадашка. Очаква се това да стане след 15 февруари.

Ремонтът на сградата на бившия Партиен дом започна през април миналата година, като определеният срок за приключването му беше 6 месеца. Преди финала на довършителните работи обаче изпълнителният директор на фирмата изпълнител “Алфа тех” АД Любомир Илиев (Любо Къдравия), който основно движеше ремонтните дейности, стана клиент на Темида и на 6 януари т.г. Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по обвинението за три предумишлени убийства, заедно с братята Васил и Георги Горанови.

Жанета ДЕЯНОВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн