Общината и здравни институции канят старозагорци на благотворителна театрална постановка

STZAGORA.NET
Театралната пиеса “Предградие”, подарена с благотворителна цел към хората, засегнати от редки болести в България, е една от редицата инициативи през месец февруари, посветени на редките болести.

Постановката ще се състои в Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора на 25 февруари (събота) от 16 часа благодарение на Театрално студио “Маска” (София), в партньорство с Община Стара Загора и други институции*. Цената на билета е 2 лв., а информация за закупуване можете да получите на тел. 0878 394 224.

Сумата, събрана от закупените билети, ще бъде дарена за лечението на Ралица с рядката диагноза Булозна епидермолиза**.

“Предградие” е пиеса на американският драматург Ерик Богосян с участието на млади артисти от Театрално студио “Маска”. През цялото време героите на спектакъла си задават и отговарят на въпросите “Къде се намираме? ”, “Къде отиваме?”, “Кое е нашето място?”. Не са пропуснати първите деградации в живота на тинейджъра – алкохол, наркотици, секс и величието на парите. “Предградие” е написана преди 15 години и е автобиографична. “Животът на героите е сбор от истории, версии на моята също толкова объркана история” – пише авторът.
_______________
* Асоциация пулмонална хипертония България, Национален алианс на хората с редки болести (НАРХБ), Звено за ранна интервенция към сдружение „Самаряни“, Дебра България (Булозна Епидермолиза) и Българска анти-таласемична организация (БАТО).

** За Епидермолизис булоза (ЕБ) казват, че е най-страшната кожна болест, за която никога НЕ сте чували. Състояние, при което от леко триене кожата прави мехури и после пада, оставяйки кървяща рана. Наричат децата с тази болест “пеперудени деца”, защото кожата им е крехка като крилце на пеперуда.
-gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн