Издателство “Просвета” въвежда електронни учебници в помощ на преподавателите

STZAGORA.NET

Електронен вариант на учебниците по предметите, изучавани в I, IV, V и VI клас, подарява водещото българско издателство “Просвета” (с 60% пазарен дял в страната) на всички учители, избрали да работят с него. Това стана ясно по време на завършващия днес в Стара Загора тридневен национален семинар за начални учители и експерти по начално образование от регионалните инспекторати. На форума в хотел “Сити” по покана и на разноски на фондация “Просвета” дойдоха над 150 учители.

Новината съобщиха Мария Антова, изпълнителен директор и член на УС на фондация “Просвета”, бивш зам.-министър на образованието, и новият член на екипа на издателството в Стара Загора Любчо Иванов, който от няколко дни като негов регионален представител осъществява връзките с медиите, органите на местната и държавната власт и училищните ръководства.

Електронните учебници стават все по-популярни и търсени от преподавателите в целия свят. Записаният на компактдиска учебен материал се прожектира в класната стая ърху бял екран чрез лаптоп и мултимедиен проектор. Дигиталното съдържание позволява влизане в дълбочина в темите и визуализирането им със средствата на мултимедията. Голямото предимство на електронните учебници е, че могат да се ъпдейтват при нужда с ново или допълнено съдържание. Съвременната форма на преподаване е и високоефективно средство за привличане и задържане на вниманието на учениците.

Засега издателство “Просвета” не обмисля въвеждането на електронни учебници и за учениците. Една от причините за това е, че заради силното социално неравенство у нас не всички деца имат достъп до компютър. Виртуалните помагала обаче отдавна се използват в страни като Япония и Южна Корея, където учениците разполагат със свои таблети.
-vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн