Откриха нов офис на Агенцията по вписванията в Стара Загора

STZAGORA.NET

С тържествен водосвет, отслужен от отец Иван Катранджиев, в петък в Стара Загора бе открит новият офис на Агенцията по вписванията. Лентата преряза Деница Вълкова, зам.-министър на правосъдието, а церемонията бе уважена от областния управител Недялко Недялков и заместника му Димитър Драчев, зам.-кмета Йордан Николов, с чието съдействие в качеството му на областен управител е осигурено помещението, председателите на Окръжния и Районния съд – Тоньо Тонев и Росен Чиликов, и Станимир Политов – регионален директор при Агенцията по вписванията – Хасково.

“Новият административен офис на Агенцията по вписвания – Стара Загора, ще улесни максимално гражданите и бизнеса в региона. Намира се на достъпно място, за което благодаря за съдействието на Областна администрация”, заяви зам.-министър Деница Вълкова.

Новата придобивка се намира в партерния етаж на сградата на Областната администрация на бул. “Цар Симеон Велики” 108, но входът е от ул. “Цар Иван Шишман”. Тук ще се обслужват фирми и ще се регистрират семейни имуществени взаимоотношения. Другата служба на Агенцията по вписванията се намира в Съдебната палата и ще продължи да работи. Досега офисът се помещаваше на осмия етаж, което създаваше много затруднения и неудобство на посетителите.


“Като човек, който идва от частния бизнес, познавам добре проблемите и знам какви неудобства изпитваха колегите заради мястото, където се намираше Агенцията по вписванията. Когато станах областен управител, реших да направя всичко, за да се създадат по-добри условия. В тази зала, която беше предоставена на синдикатите, неправомерно беше настанена фирма, извършваща търговска дейност. Направих необходимото тя да освободи помещението, установих контакти с Регионалната дирекция на Агенцията по вписванията и предприех всички мерки, за да се реализира тази идея. С решение на Министерския съвет залата беше предадена на Агенцията. За съжаление това отне около 2 години и половина. Ако нямаше такава бюрокрация, идеята можеше да се реализира за 5-6 месеца. Но съм доволен, виждате сега как изглежда залата и колко нерви и време ще бъдат спестени”, коментира зам.-кметът Йордан Николов.


Площта на новия офис е 205 кв.м. В него работят седем служители. Агенцията има 12 регионални дирекции и 113 териториални служби. Според зам.-министър Вълкова до 1 юни трябва да проработи софтуерът на агенцията.

Таня ИВАНОВА
-gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн