Задържаха четирима за източване на ДДС от държавата

STZAGORA.NET
Нa 02.02.т.г. служители от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР – Стара Загора и служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък, под ръководството на Старозагорска окръжна прокуратура, са извършили процесуално-следствени действия в домове, офиси и счетоводни къщи по отношение на образувано досъдебно производство за източване на ДДС. Намерени и иззети са първични счетоводни документи, компютърни конфигурации и печати на фирми. Механизмите за източване на ДДС са основно два: чрез фиктивни вътрешно общностни доставки (т.нар. доставки в рамките на страните на Европейския съюз) и чрез създаване на ДДС-вериги от кухи фирми, регистрирани в повечето случаи на лица от малцинствени общности, за формиране на фиктивни обороти с цел в определени фирми да се създадат множество покупки и изтегляне или приспадане на ДДС). В качеството на обвиняеми са привлечени 51-годишният С.Н. от Казанлък, 42-годишният П.Е. от Шипка и 48-годишният М.М. от Казанлък. Същите са задържани за срок от 72 часа. За срок от едно денонощие в Районно управление «Полиция» – Казанлък е задържан 41 год. П.П. от Варна (съставител на неистински фактури). Работата по случая продължава.

Осъдено лице:
На 02.02.т.г. състав на Радневския районен съд е постановил спрямо 47 годишния П.А. от с. Рисиманово, общ. Раднево глоба в размер на 300 лв., за това че предния ден в явно нетрезво състояние отправял непристойни изрази и жестове към хора от селото и не изпълнил отдаденото му устно разпореждане от полицейски орган. За нарушението на П.А. е съставен акт за констатиране на проява на дребно хулиганство, въз основа на който съда е постановил паричната глоба.

Разкрити престъпления:
На 02.02.т.г. около 12.20 ч. непосредствено след извършване на кражба на три различни колбаса от магазин «Пени Маркет» в Чирпан, служители от Районно управление «Полиция» – Чирпан са задържали криминално проявения А.М., 38 годишен от същия град. Констатирано е, че е налице повторяемост на деянието, като А.М. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък и ОДМВР – Стара Загора, в дома на 30 годишния С.Н. от Казанлък, разположен на ул. «Тонзос» № 1, е извършено претърсване, като е намерена и иззета суха зелена тревиста маса около 20 гр., реагирала при тестване с полеви наркотест на канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражби:
На 01/02.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в магазин в с. Паничерево, стопанисван от 32 годишен мъж от същото село, откъдето е извършена кражба на различни по вид хранителни продукти, сумата от около 100 лв. в банкноти и около 100 лв. в монети. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 01/02.02.т.г., чрез срязване от две междустълбия, разположени в центъра на село Плоска могила, е извършена кражба на 80 метра ел. проводници. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 02.02.т.г., чрез взломяване капачките на резерворите на два от товарните автомобили, паркирани в база на частна радневска фирма, е звършена кражба на 400 литра дизелово гориво. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

ПТП :
На 02.02.т.г. около 17.40 ч. по пътя след разклона за с. Дълбоки, общ. Стара Загора, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / заснежено пътно платно/, самостоятелно катастрофира, завъртайки и блъскайки се със задната част в крайпътните дървета, таксиметров автомобил Опел «Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 45 годишния П.Д. от Несебър. С автомобила се придвижвали и : съпругата на водача – С.Д., 42 годишна, шестгодишния му син и М.П., 70 годишна, всички от Несебър. При удара през стъклото на задната врата изхвърчала легналата на задната седалка възрастна жена, която изпаднала в канавката и в следствие на получените травми, починала на място. Водачът на автомобила – П.Д. е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» на МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

На 02.02.т.г. около 17.30 ч. в с. Средец, общ. Опан до дом № 2, поради движение с несъобразена скорост с пътните и атмосферни условия / силен снеговалеж и заснежена пътна настилка/, т.а. «Мерцедес», с прикачено ремарке, с турска регистрация, управляван от турския гражданин Р.А., 45 годишен, губи контрол над автомобила, излизайки извън пътното платно, се блъска електрически бетонен стълб и ел. табло. От ПТП са нанесени материални щети и повреди по съоръженията, но няма пострадали. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с дрегер, но същия е отчел нулеви показания.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн