Среща в Търговската гимназия за връзките училище-бизнес

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков участва днес на представяне на проекта „Подобряване на сътрудничеството между професионалните училища и бизнеса с цел повишаване качеството на професионалните практики” в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.


Проектът по програма „Леонардо да Винчи”, спечелен от Търговската гимназия през 2011 г. отговаря на потребностите не само на професионалните училища, но и на бизнеса, защото целта и на двете страни е да се подготвят кадри, които да отговарят на изискванията на работодателите, заяви при откриването на дискусията директорът Снежана Танева. Участие в нея взеха учители, представители на работодателски организации, държавни институции и неправителствени организации.

„На територията на област Стара Загора работят компании и фирми от различни браншове, които ежедневно протягат ръка към училищата за подкрепа, търсят подготвени специалисти, които да отговарят на изискванията на съвременното общество и бизнес среда. Сигурен съм, че чрез реализацията на подобни проекти и иинициативност в регион Стара Загора могат да се осъществяват успешни взаимоотношения между подготвяните от вас кадри и бизнеса”, заяви на срещата Областният управител Недялко Недялков.


Участниците в срещата споделиха добрите практики на взаимодействие между училище и бизнес и изразиха убедеността си, че единствено чрез по-тясна комуникация и системен подход може да се изграждат здрави връзки между практическото обучение в професионалните училища и реалните нужди на бизнеса от квалифицирана работна ръка.

Участниците в дискусията се надяват предстоящите промени в Закона за училищното образование да дадат по-големи възможности на професионалните учебни заведения сами да изготвят учебни планове, съобразени с нуждите на реалния бизнес.
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн