Кметът Живко Тодоров подписа договора за модернизация на Онкодиспансера

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа днес, 31 януари, договора по схема BG161PO001/1.1-11/2011 “Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските англомерации”. На официалната церемония, която се проведе в община Благоевград, присъства и управителят на Областния диспансер за онкологични заболявания в Стара Загора д-р Петър Чилингиров.

Символичният чек в размер на 6 770 801 лв. бе връчен на кмета Живко Тодоров от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Съфинансирането от община Стара Загора е в размер на 315 338 лв.

Срокът за изпълнение на проекта e 24 месеца, считано от 31 януари 2012 г. Чрез него ще бъде модернизирано отделението по лъчетерапия, като за целта ще се закупи и пусне в действие мултимодален линеен ускорител. Ще бъде изградено и специално помощение за техниката.

От високотехнологичната апаратура ще се възползват 870 пациенти годишно от областите Стара Загора, Хасково, Кърджали и Сливен.
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн