Двойно повече делегати отиват на конференцията на БСП – Стара Загора през април

STZAGORA.NET
На проведения снощи пленум на Общинския съвет на БСП – Стара Загора по предложение на членове на съвета е взето решение да се вдигне двойно нормата на представителство на делегатите на предстоящата редовна отчетно-изборна конференция. Ще бъде излъчен по един делегат на всеки 5 членове на БСП в община Стара Загора. Досега нормата беше по един на всеки 10. Целта е свои представители на форума да могат да изпратят всички партийни организации, включително и тези с минимален брой членове. Промяната в нормата на представителство означава, че ще този път ще има голяма разлика в броя на делегатите. Сега те ще бъдат 340-350 на брой, докато в предишното общо събрание на 10 декември взеха участие 176 делегати.

Конференцията ще се проведе на 21 април, събота, от 9.00 часа в конферентната зала на хотел “Мериан палас”. Номиналният й капацитет е за 320 души, но ще се използва и разширението й.

Снощният пленум е приел план за работата на Общинския съвет на БСП през първото четиримесечие на годината, свързан с пълния цикъл отчети и избори, който в Стара Загора трябва да приключи до 30 април (в страната – до 31 май). Приети са били и съставите на 3 комисии: по подготовка на решенията на конференцията, по предложенията и по техническата подготовка.

Очаква се на предстоящата конференция за трети пореден мандат да се кандидатира сегашният председател на общинската организация на БСП доц.Бойчо Биволарски. Съгласно действащия устав на БСП се допускат по два четиригодишни председателски мандата, но броенето започва от 2008 г. В този смисъл доц.Биволарски има право да се кандидатира още веднъж. Както заяви за stzagora.net тази сутрин, той ще използва това си право. Евентуалният му съперник за поста Илия Златев заяви, че би се кандидатирал само в случай, че бъде издигнат от достатъчно на брой основни партийни организации. “Ако усетя, че нямам нужната подкрепа, изобщо няма да се кандидатирам”, категоричен бе той.

Другата седмица ще има разширено заседание с партийните секретари и ОбС на БСП, което ще се занимае с хода и подготовката на отчетите и изборите.

По решение на Националния съвет на БСП отчетно-изборната кампания в структурите на БСП събранията в основните партийни организации започват от 20 януари и трябва да приключат към 20 март. В Стара Загора те най-вероятно ще стартират от 10 февруари. Конференциите на общинските партийни организации трябва да приключат до 30 април, а в края на месец май се очаква редовният 48-ми конгрес на БСП.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн