Двама хванати зад волана с алкохол, 24-годишен ударен с бутилка в главата

STZAGORA.NET
Образувани бързи полицейски производства:
На 29.01.т.г. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 52-годишния М.С. от Стара Загора за това, че на същата дата около 22.25 ч. управлявал л.а. «Ситроен», със старозагорска регистрация след употреба на алкохол с концентрация 1.93 промила, установено с дрегер. М.С. е задържан в Районно управление «Полиция» – Казанлък за срок до 24 часа.

На 28.01.т.г. в сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 49-годишния Т.С. от Стара Загора за това, че на същата дата около 18.40 ч. по старозагорската улица «Княз Александър Батенберг» управлявал л.а. “Форд Мондео” със старозагорска регистрация след употреба на алкохол с концентрация 1,3 промила, установено с дрегер. На водача е съставен акт и му е връчен талон за медицинско изследване.

Разкрити престъпления:
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на две взломни кражби на два лаптопа, осъществени от частни офиси в Казанлък, е установен извършителя на престъплението. Това е 16-годишният П.И. от Казанлък. Същият бе задържан за извършена на 29.01.т.г. около 00.15 ч. взломна кражба от магазин за компютърна техника, разположен на казанлъшката улица «Ген. Гурко». Констатирано е, че взломните кражби на двата лаптопа са осъществени в съучастие с 16-годишния Т.Х. от Казанлък. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 29.01.т.г. около 05.40 ч. в Районно управление «Полиция» – Чирпан е получено съобщение за възникнал побой в дискотека «Оби бар» в Чирпан, при който 21 год. С.Г. от Чирпан нанесъл удар с бутилка в главата на 24 год. Е.Е., също от Чирпан. Пострадалият получил медицинска помощ, като е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. С.Г. е задържан в Районно управление «Полиция» – Чирпан за срок от 24 часа. Причините за възникване на инцидента са в процес на установяване.

Кражби:
За времето от 13.01.т.г. до 28.01.т.г. чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща в с. Свободен, общ. Раднево, собственост на 53-годишен мъж от Раденво, откъдето са откраднати камина, телевизор, два ъглошлайфа, ел. помпа за вода от цол и половина, помпа за вода от един цол и четвърт, хидрофор, заваръчен апарат, газова бутилка с вместимост 20 кг., монофазен удължител с дължина 20 м., две дрелки, два трифазни удължителя с дължина от по 20 м. всеки, самоделен шмиргел, PVC пръскачка с вместимост 16 л., ел. трион и акумулаторна отверка. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

На 29.01.т.г. през незаключен прозорец е проникнато в частна къща в с. Горно Ботево, общ. Стара Загора, стопанисвана от 75-годишна жена, откъдето е извършена кражба на мобилен телефон и сумата от 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 29.01.т.г., през незаключената входна врата е проникнато в частен дом, разположен на старозагорската улица «Руски», обитаван от 80 годишна старозагорка, откъдето е откраднат портфейла й, съдържащ лични документи и сумата от 30 лв. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

За времето от 15.01.т.г. до 29.01.т.г. от вилна постройка, разположена в местността «Магарешка поляна» край Стара Загора, стопанисвана от 58 годишна старозагорка, е извършена кражба на хладилник «Минск». Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

ПАБ:
На 29.01.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за горящ лек автомобил Мазда «121», със старозагорска регистрация, собственост на 35 годишен старозагорец, паркиран на ъгъла на улиците «Славянска» и «Подп. Калитин». Огънят своевременно е потушен от старозагорските огнеборци, като в резултат на извършения оглед е констатирано, че запалването на автомобила е предизвикано поради невнимание от собственика.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн