Полицейски бюлетин – петък, 27 януари 2012

STZAGORA.NET
Образувано бързо полицейско производство:

На 26.01.т.г. в сектор «Пътен контрол» при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу : 24 год. Н.К. от Николаево, за това че на същата дата по ул. «Братя Жекови» в Стара Загора, управлявал л.а. БМВ «320», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 2,49 промила, установено с дрегер. На водачът е връчен талон за медицинско изследване, като му е съставен акт. Настанен е в Заведението за отрезвяване.

Разкрити престъпления:

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установен извършителя на грабежа на дамска чанта, собственост на 62 годишна старозагорка, съдържаща : лични документи, мобилен телефон и портмоне със сумата от 110 лева, осъществен на 10.01.т.г. – това е : Б.Ч., 17 годишен от Стара Загора. Констатирано е, че Б.Ч. е осъществил още един грабеж на платнена чанта, собственост на 75 годишна старозагорка, съдържаща : портмоне със сумата от 5 лева, хляб и една кофичка кисело мляко, осъществен на 13.01.т.г. Б.Ч. e задържан за срок от 72 часа с постановление на Старозагорска районна прокуратура. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 25.01.т.г. служители от Териториално звено «Борба с организираната престъпност» са задържали на паркинг в северозападната част на Шипка, лицата : И.С., 22 годишен, Н.К., 23 годишен и Ц.Г., 23 годишен, всички от Габрово. Иззети са два пакета суха зелена тревиста маса с общо тегло 200 грама, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. Установено е, че наркотичното вещество е доставено от 19 годишния Х.П. от Шипка, на когото е повдигнато обвинение и е задържан за срок от 72 часа с постановление на Старозагорска окръжна прокуратура. При извършения личен обиск в И.С. открита и иззета суха зелена тревиста маса (марихуана) с общо тегло 3 грама, за което му е повдигнато обвинение. Работата по случая продължава.

На 26.11.2010 г. в ПТК «Съгласие» – с. Калояновец е дошъл мъж, представил се за «Стойчо Стойчевски», който чрез използване на неистински банков документ – преводно нареждане и след въвеждане в заблуждение на председателят на кооперацията, получил без правно основание чуждо движимо имущество – 33 860 кг царевица, на обща стойност 21 978 лева, собственост на земеделската кооперация. В резултат на полицейските действия, предприети от служители на сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР – Стара Загора е установен извършителя на престъплението – това е : Р.Р., 45 годишен от Стара Загора, който е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

На 25.01.т.г. служители от Териториално звено «Борба с организираната престъпност» са извършили проверка на празно търговско помещение в новопостроена сграда, разположена на казанлъшката улица «Ген. Гурко», откъдето са иззели 292 стека цигари, без акцизен бандерол. Помещението е собственост на 52 годишната А.Б., а цигарите на – 59 годишната З.Д., и двете от Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство, по което на З.Д. предстои да бъде повдигнато обвинение.

ПАБ:

На 26.01.т.г. около 05.34 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за горящ лек автомобил Хонда «Сивик», със старозагорска регистрация, собственост на 55 годишен старозагорец, паркиран в кв. «Зора» на ул. «Хрищян войвода» № 18 – установено е, че гори топка от стара метла и пластмасови отпадъци, като дошлите на местопроизшествието полицаите с подръчни средства са успели да загасят пламъка. От пожара е обгорял допълнителния спойлер, монтиран под десния праг на автомобила. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

ПТП:

На 26.01.т.г. около 14.50 ч. по старозагорската улица «Родопи» до автосервиз «Златни ръце», т.а. «Мерцедес», със старозагорска регистрация, управляван от 59 год. А.К. от Стара Загора, навлиза частично в лентата за насрещно движение, като не оставя достатъчно странично разстояние и със страничното ляво огледало се блъска в страничното ляво огледало на насрещно движещия се товарен автомобил ГАЗ «2752», със старозагорска регистрация, управляван от 35 годишния П.Б. от Стара Загора. От ПТП са настъпили само материални щети.

На 26.01.т.г. около 06.30 ч. на кръстовището на улиците «Цар Симеон Велики» и вход-изхода за кв. «Железник» / в близост до чешмата «Три чучура»/, л.а. Пежо «206», със старозагорска регистрация, управляван от 41 год. Д.Д. от Стара Загора, спира на червен сигнал на светофарната уредба. В този момент, поради движение с несъобразена скорост в спрелия автомобил, се блъснал движещия се в същата посока и в същата пътна лента л.а. Опел «Астра» – такси, със софийска регистрация, управляван от 34 год. М.В. от Стара Загора. От ПТП са причинени незначителни имуществени вреди по двата автомобила. Водачите са тествани с дрегур за употреба на алкохол, като апарата отчел за М.В. покаазние – 1,60 промила. Съставен му е акт и му е връчен талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.01.т.г. около 16.30 ч. на около 200 м. източно от разклона за с. Оряховица, лек автомобил Фолксваген «Пасат», с ловешка регистрация, управляван от 35 год. К.Н. от Варна намалява скоростта си поради лошите климатични условия / силен снеговалеж със снегонавявания и бурен вятър/, като в същото време е блъснат в задната си част от неустановен автомобил. От удара л.а. «Фолксваген» се завъртял в обратна посока в своята лента на движение, което причинило значителни материални щети на автомобила и телесни увреждания на пътуващите в него – Г.Г., 49 годишен от Варна / получил пет счупени ребра в ляво и контузия на белия дроб с кръвоизлив, настанен в МБАЛ – Стара Загора за лечение, без опасност за живота/ и водачът – К.Н. / получил фрактура на дясната ръка, обслужен и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн