До 3 дни определят градинките за разходка на домашните кучета

STZAGORA.NET

Днес в община Стара Загора се проведе работна среща по проблема с бездомните кучета и регистрацията на домашните четириноги любимци. На нея присъстваха кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, директорът на зоопарка доц. д-р Радослав Михайлов, началникът на звено „Екоконтрол” Петко Петков, главният финансист на общината Цанка Ганева, началник отдел „Административни бюра” Елка Бонева и др.

Бе направен анализ на популацията на безстопанствените кучета и набелязани мерки за овладяването й. В момента се изработва нова програма и промяна в Наредбата за реда и условията за отглеждане на животни в населените места на територията на община Стара Загора. Предстои промените да бъдат гласувани от Общинския съвет през месец февруари.

В срок до 30 януари специалистите от Административните бюра трябва да направят предложения за места в кварталите на града, които да бъдат обособени за разхождане на домашни кучета. Те ще бъдат обозначени и при възможност оградени. Регистрираните домашни четириноги в общината към 31 декември 2011 г. са 308.

По време на работната среща бе решено да бъде изработен нов образец на общинските талони, които се издават на домашните кучета. На тях ще бъде изписана годината, за която важат. Към момента годишната такса, която се плаща от собствениците им, е в размер на 24 лв.

За по-добрия контрол по изпълнение на наредбата ще бъдат преразгледани и съответните санкции при неизпълнението й.
-

социални бутони

1 коментар on “До 3 дни определят градинките за разходка на домашните кучета”

  • Dimitar Enev wrote on 27 януари, 2012, 16:16

    Такова безобразие не бива да съществува повече. Всички улици , паркове и градинки са превърнати в кучешки тоалетни.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн