Усложнена зимна обстановка в област Стара Загора, над 23 селища без ток

Недялко Недялков

STZAGORA.NET
Областният управител Недялко Недялков приканва гражданите да ограничат максимално пътуването на територията на областта и извън нея поради силно усложнената зимна обстановка, съобщиха от пресцентъра на Областната управа.

В цяла Старозагорска област вали сняг и духа силен вятър. В много райони са се образували преспи, като най-критична остава пътната отсечка Мъглиж–Гурково, в района на с. Ветрен.

Началникът на Областно пътно управление Петър Николов, с дежурни екипи, е на проблемния участък. Там е дислоцирана допълнителна верижна техника.

Временно са затворени за движение пътните участъци Мъглиж–Гурково и Шипка–Шейново.

Над 70 пътно-почистващи машини работят на територията на областта. По информация на Областно пътно управление преспи и снегонавявания има и на път Стара Загора – Нова Загора. Пътищата се чистят и опесъчават.

Отворени за движение при зимни условия за проходите „Шипка” и „Проход на Републиката”, като не се допускат транзитно преминаващи тирове в посока Русе.

Над 23 селища на територията на област Стара Загора са останали без електрозахранване. В момента екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите.

Без ток от 7.00 часа тази сутрин са 6 села от община Братя Даскалови (Братя Даскалови, Медово, Православен, Верен, Марково). В община Стара Загора 14 селища са без ток (Сулица, Остра могила, Казанка, Змейово, Кирилово, Ракитница, Сладък кладенец), информира Атанас Терев – диспечер служба EVN. Към момента екипите на дружеството нямат проблеми с придвижването до подстанциите, поради непроходими пътни участъци.

По последни данни проблеми с електрозахранването има в някои села на община Николаево, както и в самия град.
Няма данни за нарушено водоснабдяване на територията на област Стара Загора.

Възстановиха електрозахранването във всички села на община Братя Даскалови

На всички села от община Братя Даскалови, област Стара Загора, които останаха без ток към 7.00 часа сутринта, е възстановено електрозахранването, съобщиха от пресцентъра на Областната управа. Дежурни групи на EVN продължават работа по отстраняването на авариите в община Стара Загора и Николаево. Няма непроходими пътни участъци, които да възпрепятстват дейността им.

Най-невралгичната точка за електроразпределителното дружество си остава района на селата Радунци и Селци. При първия обилен снеговалеж именно жителите на Радунци останаха без ток в продължение на няколко дни. Община Мъглиж има ангажимент по почистването на пътя Радунци – Селци.

110 специализирани машини на фирмите „Пи Ес Ай”, „Пътстрой” и „Ес Би Ес” почистват и опесъчават пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Стара Загора.

И през следващите 24 часа се очакват обилни снеговалежи, снегонавяванията и вятърът са особено силни в проблемните места от областта, разклона за селата Подслон и Могила и с. Ветрен. Снежната покривка е 20 см.

Областният управител Недялко Недялков има готовност да свика Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, в случай че обстановката на територията на област Стара Загора се усложни. До момента на територията на областта няма закъсали автомобили и бедстващи хора.
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн