Петък – неучебен ден за училища и детски градини, разпореди кметът Живко Тодоров

STZAGORA.NET
По разпореждане на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, съгласувано с Регионалния инспекторат по образованието, петък – 27 януари 2012 г., се обявява за неучебен и неприсъствен ден за всички училища и детски заведения на територията на общината.

Във връзка с обявената от РЗИ – Стара Загора грипна епидемия за област Ст. Загора от 27.01.2012г., зам.-кметът Иванка Сотирова информира с писмо директорите на учебни и детски заведения, медицинските специалисти и педагогическия персонал за:

* Задължително провеждане на ефективен ежедневен филтър в детските заведения.
* Недопускане на болни деца в детските заведения, както и провеждане на лечението им в тях.
* Недопускане в училищата на болни ученици от грип и остри респираторни заболявания.
* Създаване на организация за контрол относно спазване на необходимия дезинфекционен и противоепидемичен режим, както и спазване на висока лична хигиена.
* Извършване на често проветряване на помещенията. Осигуряване на достатъчно количество дезинфекционни и миещи препарати.
* Недопускане на болни от ОРЗ и Грип от персонала на учебните и детските заведения.

Обръща се внимание за необходимостта от стриктно спазване на дадените указания.

В община Стара Загора е създаден кризисен щаб, който заседава за предприемане на необходимите действия предвид усложнената обстановка в района.
-

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Петък – неучебен ден за училища и детски градини, разпореди кметът Живко Тодоров”

  • Wasiliq Georgiewa wrote on 27 януари, 2012, 9:01

    Има училища, като езиковата гимназия Ромен Ролан, където по принцип се препоръчва на учениците, че макар и болни, трябва да ходят на училище, за да не губят от учебния материал. Какво правим тогава – ще ходят, ще разболеят повече ученици и… каква е ползата? – повече болни, по-дълга грипна епидемия, повече усложнения. Не е ли по-добре да се спрат от училище за 5 дни, докато отмине пикът на епидемията?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн