Затвориха пътя Стара Загора-Нова Загора

STZAGORA.NET
Преди минути е спряно движението на път Стара Загора-Нова Загора поради множество преспи и снегонавяване по трасето и спрени товарни автомобили на границата на Старозагорска и Сливенска област, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Стара Загора.

Няма откъснати населени места и бедстващи хора към момента на територията на област Стара Загора, по данни на Оперативния център на Областния съвет по сигурността. Продължава обилният снеговалеж и силният вятър във всички общини на областта.

Най-критична е ситуацията на пътната отсечка Мъглиж–Николаево край с. Ветрен където има закъсал микробус с 10 души. Екип на ОУ „Противопожарна безопасност и защита на населението” пътува за мястото с верижна техника. Заместник областният управител Димитър Драчев също замина за мястото, където видимостта е силно намалена – по-малко от 5 м.

Труднодостъпни са пътищата към селата Горно Ботево, Плоска могила, Хан Аспарухово и Подслон. На място работи снегопочистваща техника на фирма „Пи Ес Ай”.

В района на с. Братя Кунчеви има закъсали два автомобили, до тях са достигнали спасителни екипи и снегорин.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн