Касовите бележки – лукс на пазара, констатира НАП-Стара Загора след проверка

STZAGORA.NET
За 2 дни екипи от Офиса на НАП в Стара Загора провериха 13 маси на търговци на централния пазар в Стара Загора. Продавач на цитрусови плодове е работил без касов апарат, други седем не са издали фискален бон след направени контролни покупки. “За пореден път се натъкваме на сериозно неспазване на данъчното и осигурителното законодателство от търговците на цитрусови плодове, които са задължени да документират всяка продажба, но масово не издават касови бележки”, заявиха данъчните. На фирмите, в които са открити нарушения, ще бъдат наложени глоби от 500 до 2000 лева, като собствениците им имат 10-дневен срок да свържат касовите си апарати с НАП.

Ежедневно на информационния телефон на НАП или на електронната поща в Офиса на НАП в Стара Загора се получават между 2 и 4 сигнала за неиздаване на касов бон. Всички те са проверявани, като в 80% от случаите са констатирани нарушения. Масовите проверки ще продължат и през тази година, категорични са от институцията. Основната цел на служителите на Приходната агенция е превенция на фиска от данъчни измами и спазване на осигурителното законодателство. Оттам напомнят отново телефона за сигнали при неиздаване на касова бележка: 0 700 18 700, и адреса на Офиса в Стара Загора – ул.”Кенали” 1.
-

spodelime.com

2 коментари on “Касовите бележки – лукс на пазара, констатира НАП-Стара Загора след проверка”

  • НАП wrote on 16 май, 2012, 16:19

    То има ли някой, който да не е в нарушение

  • Добри wrote on 26 юни, 2012, 15:57

    абе 10 пъти се опитвам да дам сигнал и само изчакване и заето…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн