И днес преговорите в Раднево приключиха без споразумение

STZAGORA.NET
Поредният кръг от преговори, иницииран от мениджмънта на „Мини Марица-изток” ЕАД, приключи без конкретно споразумение в 16,00 часа днес. Дълго време беше обсъждан предложеният дневен ред на срещата, в който фигурираше и точка за финансовите искания на стачкуващите. Преговорите ще продължат утре след приключване на протестния митинг, организиран от двата синдиката.

Като израз на добрите намерения и готовност за провеждане на активен диалог със синдикалните лидери, внесеният в Старозагорския окръжен съд иск за обявяване на стачката за незаконосъобразна днес беше оттеглен.

„Действията на представителите на „Подкрепа“ и КНСБ на практика представляват опит за ескалиране на социално напрежение, а не за намиране на адекватно решение. Отново заявявам, че всички ангажименти по КТД от страна на ръководството са изпълнени коректно” заяви Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Евгени Стойков.

Въпреки понасяните финансови загуби, изразяващи се в нереализирани продажби, надхвърлящи 6 млн. лева, ефективната стачка продължава.
-vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн