Петър Хлебаров прибрал касата на “Атака” превантивно

STZAGORA.NET

Петър Хлебаров

Не съм откраднал касата, тези обвинения са отмъщение на Волен Сидеров, това очаква всеки, който напусне групата на “Атака” в парламента, заяви пред медията ни народният представител от 27-и Старозагорски избирателен район Петър Хлебаров.

От думите му става ясно, че предмет за гнева на партийния лидер е малка метална касетка, в която той, като парламентарен секретар, е съхранявал представителните пари на колегите си от групата, фактури и сметки за разходи.

“Касетката се съхранява в сейфа в стаята на групата, а до сейфа имат достъп и други хора. Прибрах я, защото аз нося отговорност за това, което се съхранява в нея, не мога да бъда сигурен в какво ще ме обвинят. Не е истина, че в нея е имало 42 хиляди лева, 4 хиляди са, плюс фактури. За улеснение на колегите, за да не се разкарват до партийния дом, на мен бе възложено получаването и раздаването на тези безотчетни и необлагаеми пари, срещу подпис. Никой не говори за това, никой не се интересува как и за какво се харчат тези пари, а ме обвиняват. За какви отчети се говори?! Ами аз от три години съм председател на Контролния сбор на партията, никой от ръководството не ми е представил отчет, за нищо. По устав това е контролният орган, той е от трима души, другите двама напуснаха партията, как да вземам решения сам? Искам да питам още за каква отговорност говори Волен Сидеров, за каква защита на интересите на хората, след като го нямаше в нощта, когато се гласува бюджетът на второ четене, а аз бях там и гласувах против”, разказа Хлебаров.

Той е готов да предаде касата на упълномощено лице след подписване на приемно-предавателен протокол. Разговарял е и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Дългото си отсъствие от избирателния район депутатът обясни с липсата на достатъчно интерес към приемните му дни, но подчерта, че не се крие и ще възстанови посещенията си. Според него старозагорската структура на “Атака” имала добър потенциал, но за съжаление не се развила добре.
Хлебаров не е пренасочил субсидията си и не я ползва, засега не възнамерява да я прехвърля.

Таня ИВАНОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн