Военните откриха новата учебна година

STZAGORA.NET

От 1 юли т.г. старозагорската Втора Тунджанска лека пехотна бригада ще премине към нова организационно-щатна структура, ще разшири състава си и ще стане механизирана. В състава й ще влязат две нови формирования: механизиран батальон от Шумен и зенитен дивизион от Плевен. Това стана ясно по време на състоялото се вчера в Стара Загора тържествено откриване на новата армейска учебна година.

През 2012-та в поделенията на бригадата ще бъдат подготвени 7-ма и 8-ма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул и 15-та лекопехотна рота “Алтеа” в Босна и Херцеговина. На основата на 38-ми пехотен батальон ще се сформира бойна група, която наесен ще премине национална сертификация.

Слово при откриването на учебната година произнесе зам.-командира на бригадата полк.Митев.


Миналата година във Втора бригада бяха подготвени три контингента, които все още участват в операции извън България – 5-та рота за отбрана на летище Кабул, 11-та рота за охрана на летище Кандахар към Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан, както и 12-та лека пехотна рота “Алтеа” към силите на ЕС в Босна и Херцеговина – общо около 600 военнослужещи. Беше формирана и 3-та рота към многонационалната бойна група на ЕС “Хелброк”, която пое и бойно дежурство от пункта си за постоянна дислокация в Хасково.
-vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн