65 фирми дариха средства за “Коледа в Казанлък”

STZAGORA.NET

Над 65 фирми от града и населените места се включиха в инициативата на Община Казанлък “Коледа в Казанлък”. Такава е равносметката от кампанията, която обяви днес кметът Галина Стоянова.

Над 30 000 лева бяха дарени както от местния бизнес, така и от граждани. Най-голямото дарение е на фирма “Би Си Ай” – 25 000 лв. за коледната украса на града. 27 фирми дадоха своя дан с общо 2040 лв. в празничната градска украса.

7 фирми се включиха със средства в размер на 2400 лв. за подкрепа на коледния рок-концерт за младите хора на Казанлък.

16 фирми дариха 1650 лв. за деца-сираци и самотно живеещи възрастни хора, като зарадваха над 30 души в неравностойно положение с дрехи, спортни екипи, необходими предмети и играчки, съгласно волята на дарителите.

Дарения получиха нуждаещи се от Казанлък и селата Бузовград, Енина, Копринка, Крън, Кънчево, Овощник, Розово, Ръжена и Средногорово.

Закупени бяха дърва за огрев на многодетното семейство на Иван и Цанка Палови от с. Кънчево, торти за коледните тържества в социалните домове за възрастни и за децата в Дома за медико-социални грижи в Бузовград, подкрепени бяха спортисти, както и бе осигурена помощ за вокалната група към Пенсионерския клуб.

11 фирми, нестопански организации и сдружения “осиновиха” над 20 дръвчета за Коледа, 9 фирми дариха средства и закупиха материали за възпитаниците на НЧ “Жар 2002″ и НГПИД “Акад. Дечко Узунов”, които изработиха коледни картички за благотворителния базар. 9 фирми, младежки сдружения и организации осигуриха книги за читалищните библиотеки в Бузовград, Енина, Копринка, Крън, Кънчево, Овощник, Розово, Ръжена, Средногорово.

В обявената от кмета на Казанлък надпревара за най-празнична украса на фирмен офис и сграда участие заявиха 7 фирми на територията на града. Комисия с председател арх. Ивелин Недялков и членове – фотографът Бедрос Азинян, директорът на Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов” Петя Минекова и служители в общинската администрация посети всички обекти, заявили участие в инициативата и излезе с решение. Съгласно оценката на комисията приза – почетен знак на Община Казанлък, получи комплекс “Палас”. Наградата бе връчена лично от кмета Галина Стоянова на собственичката на комплекса Костадинка Василева, заедно със специална грамота.

Грамоти-поощрения за украсата получиха “Абсолют” ЕООД с управител Анна Дундакова и Арт-галерия “Ателието” с ръководител Ваня Запрянова. С грамота за участие са отличени НИТИ-Казанлък – лично директорът инж. Делян Начев получи отличието, както и “Би Би Си Кейбъл”, “М+С Хидравлик” АД и “Астра-М” ЕООД.

Галина Стоянова подчерта и приноса на “Арсенал” АД в украсата на Казанлък, но за съжаление комисията е приключила работата си, когато дружеството е било украсено.

Почти всички 65 фирми са се включили в повече от една инициатива. Фирма НИТИ-Казанлък е участвала в 5 инициативи, хотелските комплекси “Палас” и “Зорница”, както и фирма “Файер инженеринг” – в 4 инициативи; “Давид Холдинг”, “Младежки център за развитие – Взаимопомощ”, НЧ “Жар” – в 3 и т.н. На всички са изпратени персонални благодарствени писма за отзивчивостта и съпричастността им към каузата “Коледа в Казанлък”.

От даренията са останали 735 лева, които ще бъдат предоставени на Минка Асенова Начева, която има болен син, нуждаещ се от операция, обяви кметът Галина Стоянова. Тя добави, че Общината ще инициира кампания за набиране на още средства за лечение на детето.

Кметът на Община Казанлък благодари на всички фирми, организации и граждани, участвали в инициативата “Коледа в Казанлък”, защото със своите дарения те наистина са докоснали всеки един с доброта и радост, направили са коледните тържества още по-красиви и щастливи. Общината ще разчита на подкрепата на бизнеса и занапред, каза Галина Стоянова.

От своя страна представителите на фирмите, отличени за празничната си украса, благодариха за изключителното внимание от страна на местната власт и подчертаха, че движейки се в една посока, Общината, бизнесът и гражданите заедно ще постигнат много повече в развитието на Казанлък и населените места.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн