Завърши инициираната от евродепутата Илиана Иванова Седмица на пътната безопасност, преминала под патронажа на министъра на МВР Цветан Цветанов

STZAGORA.NET

Илиана Иванова

В периода 19-25 декември се проведе Седмица на пътната безопасност към кампанията “Всички ние на пътя – звездата си ти”. Кампанията бе по инициатива на евродепутат Илиана Иванова и се проведе под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов със съдействието на Пътна полиция.

По време на Седмицата на пътна безопасност инициаторът и патронът на кампанията призоваваха шофьорите да бъдат внимателни и отговорни на пътя чрез радиоклипове, които се разпространяваха по 12 радиостанции в националния ефир. Освен това се проведоха редица специализирани акции на КАТ за предотвратяване на пътни инциденти. Седмица на пътната безопасност беше обявена в София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Кюстендил. Целта на мероприятието беше да няма нито една жертва вследствие на ПТП преди коледните и новогодишни празници.

По време на Седмицата за пътна безопасност в област Стара Загора беше завишен броят на служителите за контрол по пътищата. Всеки ден са провеждани специализирани полицейски операции. На територията са регистрирани 4 тежки ПТП с 3 ранени и 1 загинал. Леките произшествия в областта са 52.

Кампанията “Всички ние на пътя – звездата си ти” е първата българска кампания, посветена на десетилетието, обявено от ООН за пътна безопасност. Крайнта цел а тази инициатива е да се намалят жервтите на ПТП поне с 50% до края на 2020г. Посланици на кампанията в България са: председателят на БОК Стефка Костадинова; водещият на „Стани богат“ по NOVA TV Ники Кънчев; журналистката от TV7 Миа Сантова; телевизионната журналистка Радинела Бусерска; актьорът Краси Ранков; водещата на „Тази сутрин“ по BTV Ани Цолова; поп-изпълнителката Галя; ансанмбъл „Българе“; Бългасрките тримата тенори.
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн