Офисът на НАП в Стара Загора преизпълни с 42% годишния си план за приходите от данъци

STZAGORA.NET
Офисът на НАП в Стара Загора преизпълни годишния си план за приходите от данъци с 42%, сочат цифрите в края на месец ноември. Постъпленията в централния бюджет от данъци и осигуровки са 194.9 милиона лева – с 32 милиона лева повече в сравнение с 2010 г. и са над средните за периода. Цифрите са за десетте месеца на годината и не включват платените данъци и осигуровки от 216 фирми от региона, които са големи и средни данъкоплатци и осигурители.

За периода се отчита увеличение и на постъпленията от ДДС, възлизащи на над 42 милиона лева.

Платените корпоративни данъци са 16,4 милиона лв., но все още има фирми, които дължат суми към бюджета. Към тях са предприети и наложени законовите обезпечителни мерки за събиране на задълженията.

В края на годината от данъка върху доходите на физическите лица в Централния бюджет са постъпили 39 милиона лв. – с 3 милиона лева повече от платеното през 2010 г.

От осигурителните фондове в хазната са влезли 93,4 милиона лева – с 6 милиона повече от приходите за 2010 г. Постъпленията от Държавно обществено осигуряване са 55,6 милиона лева, а платените здравни вноски за периода са над 27,4 милиона лв. По сметката на фонда за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са постъпили 10,4 милиона лв.

“Основната ни задача сега е да запазим фиска от опити за данъчни и осигурителни измами и да изпълним заложените цифри в централния бюджет от осигуровки”, съобщават от институцията.
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн