Арестуваха президента на спортен клуб

STZAGORA.NET
Организирана престъпна група за източване на ДДС в големи размери чрез фиктивни сделки е била разбита в петък от териториално звено на ГДБОП в Стара Загора.

В ареста за 72 часа са трима души, на които е повдигнато обвинение по чл.321, ал.3 от НК. Тримата задържани са президентът на Спортен клуб “Берое 07″ – женския отбор по баскетбол, Делчо Делев-Дяката, съпругата му Десислава Делева и бизнесменът Николай Нейков.

В понеделник се очаква да бъде гледана мярката им за неотклонение.

Ръководството на баскетболен клуб “Берое 07″ – Стара Загора, е от трима души, но само Делев понастоящем е клиент на прокуратурата. Той оглавява клуба от 2007 г. и осигурява издръжката му. По непотвърдена информация, в спортните и бизнес-средите е известно, че Делев перманентно дължи пари на някого.
Припомняме, че баскетболен клуб “Берое 07″ е достоен наследник на славния тим на ДЗУ. В момента беройки са на четвърто място във временното класиране на женската Национална баскетболна лига.
(СН)
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн