Намаляват наполовина туристическия данък в община Стара Загора

STZAGORA.NET

На последната за годината сесия на Общински съвет в Стара Загора ще бъде внесено предложение за промяна на туристическия данък в общината. Той ще бъде намален с около 50% според категорията на хотелите и местата на настаняване.

„Промяната е по настояване на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и във връзка с негов поет ангажимент. Това е една добра новина преди Коледа” – съобщи днес в Зала 2 на Общината пред гилдията на хотелиерите и ресторантьорите и представители на Съвета по туризъм заместник-кметът Йордан Николов.

Предложението за изменението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора в частта за туристическия данък ще бъде публикувано в Интернет-страницата на Община Стара Загора в законоустановения срок, уточни Цанка Ганева, директор на Дирекция „Финанси и бюджет”, която също участва в срещата.

Уляна КЬОСЕВА,
Пресцентър Община Стара Загора
-vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн