В БСП – Стара Загора искат оставката на лидера си

STZAGORA.NET
Общинският съвет на БСП в Стара Загора прие анализа на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент и на местни органи на властта, съобщи Илия Златев, зам.-председател на организацията. Той бе и председател на 5-членната работна група, която трябваше да изготви анализа. До това решение се стигна, след като Изпълнителното бюро се раздели на две по отношение на изготвения от председателя на общинската организация Бойчо Биволарски доклад.

“Решението бе взето с мнозинство. Заседанието прие решение в три точки, което ще бъде предложено на гласуване на общинската конференция, която ще заседава на 10 декември. Първата се отнася до представянето на организацията на президентските избори, което оценяваме като добро, на второ място – представянето в местните избори е незадоволително, и трето – предлагаме на конференцията да освободи председателя Бойчо Биволарски”, каза още Илия Златев.

Според доклада вина за изборните резултати носят както председателят на общинската структура, така и членовете на общинското ръководство. На продължилото няколко часа заседание е имало призиви за оставка към Бойчо Биволарски, както и за цялото ръководство. Уставът на партията обаче не регламентира колективна оставка, така че членовете на 39-членния Общински съвет могат да бъдат освободени, ако поотделно подадат оставка. Ако се стигне до това, то конференцията трябва да избере временно ръководство, което да проведе пълен цикъл отчети и избори в съответствие. Очаква се Националният съвет на БСП да реши той да започне в началото на 2012 година. Според присъствали на заседаниeто Бойчо Биволарски е обещал да отговори на отправените критики на конференцията. По решение на партийния актив тя ще бъде открита за журналисти.

В сряда от 16 ч в хотел “Мериан палас” председателят на БСП Сергей Станишев ще се срещне с членове и симпатизанти на партията.

Таня ИВАНОВА
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн