10% от недействителните бюлетини в Гълъбово се оказаха действителни

STZAGORA.NET
Състав на Административния съд в Стара Загора с председател Пламен Петрунов преброи повторно 542-те недействителни бюлетини за избор на общински съветници в Гълъбово. Делото е образувано по жалба на Борис Пунков – председател на ВМРО-НИЕ в Гълъбово, който поиска проверка на верността на официално свидетелстващи документи от 21 секционни избирателни комисии и 1 документ на Общинската избирателна комисия в Гълъбово на основание чл.193 от ГПК.

Сред недействителните бюлетини от всички 21 избирателни секции бяха открити 45 (близо 10%), които съдът определи за действителни. Жалбоподателят направи искане да бъдат преброени повторно и действителните гласове, предвид значителните неточности, които са установени при броенето на невалидните бюлетини. Съдът обаче отхвърли това искане. Адвокатът на Пунков пледира за отмяна на решението на Общинска избирателна комисия – Гълъбово, за избор на общински съветници поради вписването на неверни данни в 13 от протоколите на секционните избирателни комисии, което е установено по време на съдебното заседание.

Друг факт, който силно притеснява ищеца и адвоката му, е, че в две от секциите (първа и седма) се оказа, че печатите не са белязани, което е в разрез с Изборния кодекс.

Окончателното решение на съда ще стане ясно в 7-дневен срок.

Жанета ДЕЯНОВА
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн