Четири дни след началото на жп стачката: Скачат цените на автобусните билети

STZAGORA.NET
Продължаващата четвърти ден стачка в БДЖ засега не е оказала влияние за увеличаване на пътникопотока с автобус. В 13 часа на неделния ден положението на Автогара – Стара Загора приличаше на следобедна дрямка, като в чакалнята можеха да се преброят не повече от десетина души. Противно на опасенията от евентуален хаос при по-продължително преустановяване на влаковия транспорт, ситуацията остава спокойна и засега няма нужда да бъдат организирани извънредни автобуси до големите градове.

“До София винаги има по-засилен наплив в неделния късен следобед и вечер, най-вече от учащи се. Както обикновено, още в събота билетите на всички превозвачи бяха изчерпани”, обясни пред екипа ни служителката на гише “Информация” Татяна Иванова.

Маршрутните разписания до селищата в Старозагорска област също се изпълняват по план. Най-пряко засегнатите от спирането на железниците се оказват ползващите 50% намаление учащи се. Интервюирани от екипа ни студенти признаха, че се чувстват принудени поради липса на друга алтернатива да броят по 10 лв. отгоре за автобусен билет. Още една лоша новина за тях е, че старозагорската фирма “Автобусни превози” вече е повишила цената с 2 лева, изравнявайки се с цените на другите компании – 18 лв. (и 16 лв. за учащи се) за един скъпоценен билет до столицата.

Милен ГЬОКОВ
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн