За 15 минути евакуираха “Загорка”

STZAGORA.NET
На територията на пивоварна “Загорка” се проведе симулацията на производствена авария (изтичане на амоняк), което е стандартна процедура. Симулацията започна в 13:03 и приключи в 13:18 ч. днес. Учението завърши успешно с евакуацията на всички работещи в пивоварния завод.

“Всяка година в Пивоварната се провежда планирана евакуация. Сигурността на хората на компанията, които работят в тук, както и на околните, е от изключително значение за нас – коментираха от дружеството. – Не анонсираме официално по всички канали предстоящата симулация, а само предупреждаваме пряко заинтересованите страни, защото искаме да проверим реакциите на хората и степента им на подготовка за такъв тип инцидент. За нас е важно да бъдем отговорен работодател, който предоставя безопасна работна среда. Такъв тип симулации и обучения са важно изискване при сертифицирането на дадена компания по BS OHSAS 18 001:2007 – система за управление на здравето и безопасността при работа, по който предстои “Загорка” АД да бъде сертифицирана.”
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн